Ouder worden #2

VAKER LANGER ZIEKER
Niet normaal. Sinds we een kleine hebben (hij is nu bijna 10 maanden) ben ik potverdikkie al drie keer een week lang ziek geweest binnen een half jaar. Ik ben voor de duidelijkheid afgelopen vijf jaar opgeteld totaal misschien één week ziek geweest!

IMG_7965
Bacillenbron & Bacillenspons

De koorts is hoger, het aantal witte stippen in mijn keel is groter, en de issues komen niet los maar TEGELIJK!
Als je je hierover gaat beklagen bij vrienden die al kinderen hebben geven die aan dat dit normaal is. Potverdikkie hadden ze dat niet eerder kunnen zeggen die zogenaamde vrienden van me.

EERSTE KEREN
Eerste keer brood eten. Eerst keer kruipen. Eerste keer zelf opstaan in de box. Eerste keer alleen slapen in eigen kamer. Eerste tandje. Eerste keer bellen blazen zien. Eerste keer bloedneus na vallen. Eerste keer in handjes klappen. Eerste keer zingen. Eerste keer radio op zijn hardst zetten. Eerste keer vaas van de tafel trekken en slopen. Eerste keer tegen een voetbal trappen. Eerste keer naar de dierentuin. Eerste keer “papa” en natuurlijk ook “mama” en “opa” en “oma” zeggen. Foto’s hieronder: Eerste eetsessie ooit. Lekker toch, avocado?!

DE WERELD = NINTENDO GAME
Ik speelde vroeger vaak computer spellen waar je op zoek moest naar allerlei objecten, dikwijls goed verstopt. Te denken valt aan de onzichtbare muntenblokjes in Marioworld die pas zichtbaar werden als je er tegen aansprong met Mario of Luigi. Je vond ze dus pas als je OVERAL in ELK level probeerde te springen (of door de labels van Pepsi-flessen in de supermarkt af te pulken waar begin jaren ’90 een tijdje geheime tips & tricks in stonden, tja pre-internet tijdperk je moest toch wat). Of in de game Zelda waar je aan elk ding kon trekken omdat er wie weet toch een geheim wapen of geld in een schilderij verstopt zat of aan een boom hing.

Super_Mario_World_Glitch_Zero_Gravity_1
gewoon blijven proberen dan lukt het

Voor onze kleine is onze huiskamer nu een Nintendo Game. Elk object probeert hij te pakken, op te eten en/of af te likken. Elke lade of deur trekt hij open. Alles probeert hij om te duwen en overal probeert hij op te klimmen. Aan elke knop wordt gedraaid of op gedrukt. Hij groeit als kool en kan steeds bij hoger en verder geplaatste dingen, dus wij moeten alles weghalen en/of systematisch steeds hoger neerzetten. Eerlijk is eerlijk: de kamer ziet er daardoor een stuk opgeruimder uit! Overigens: hij heeft het level “woonkamer” inmiddels al uitgespeeld en wil maar al te graag de andere levels/kamers uit het huis gaan spelen maar dat mag tot zijn onvrede nog niet.

WEKKER
Al maanden niet nodig gehad wegens live menselijk alarmklok.

POEP
Went

OLVARIT
Vies. Weg ermee.

VAKER SLOW-MOTION
cb6e5c20569e75d239cae0b25775696bed265dbe63324a01b9a96f8af411c18b
Je kent ze wel. Die momenten die zich in slowmotion afspelen. Je ziet iets gebeuren en jij sprint er in slowmotion naar toe om de situatie te neutraliseren. De theedoek met alle schoongeboende en gesteriliseerde flesjes, dopjes en tuutjes hangt iets te ver over de tafelrand en nét als jij in een moeilijke stretch-oefening ligt om je overbelaste rug te rekken/versterken pakt de kleine die theedoek beet waarmee hij alles van tafel zal trekken. Slowmotion. Je zet net een kop hete thee aan je lippen en je ziet vanuit een ooghoek de kleine aan de andere kant van de kamer de kabel van een niet opgeruimde telefoonoplader pakken om in zijn mond te gaan steken. Slow motion. Je maakt net een poepluier open en hij besluit op dat moment een stevige plas in te zetten. NOOOOOOOOOO!!!

EEN KINDERHAND 
Is gauw gevuld. Ik was laatst in de dierentuin “voor de eerste keer” met hem naar een Echte Leeuw aan het kijken. Maar onze kleine vond de eend in het water een stuk interessanter. De eend. Interessanter dan de leeuw. Ook ontdekte ik laatst dat hij jongleren onwijs grappig vond! Toen de mandarijnen waarmee ik aan het jongleren was (door het vele door mij laten vallen) bijna beurs waren ontdekte ik dat hij met twee mandarijnen jongleren net zo leuk vond. Sterker nog: Toen ik maar 1 mandarijn in de lucht gooide lag hij nog steeds compleet in een scheur! #schitterend

IMG_7068
hallo wereld ik kom je aflikken
Advertenties