Bruidspaar valt niet van trap

De enige pianostemmer van Madeira was natuurlijk overleden nét voordat wij morgen precies 3 jaar geleden in een Quinta (traditioneel Portugees familiehuis) onze trouwceremonie zouden houden in Funchal, de hoofdstad van Madeira. Omdat de in de Quinta aanwezige piano valser bleek dan die van een gemiddeld spookhuis moest er voor de speciaal meegevlogen begeleidend pianist Jorn van Dijk een alternatief komen om de diverse muzikale onderdelen van onze niet-voor-de-wet-maar-voor-de-symboliek-door-onze-ouders-uitgevoerde trouwceremonie te begeleiden. We hadden weliswaar na het nodige gespeur nog vlak na sluitingstijd de enige muziekwinkel in Funchal bereid gevonden de deur nog even voor ons te openen, maar ze hadden alleen maar een gaar keyboard te huur dat de volgende dag weer terug zou moeten zijn. Dat knakending was bovendien zo onacceptabel duur om te huren dat er op spelen echt totaal geen plezier meer met zich mee zou brengen.

Maar de familie en getuigen hadden al weken geoefend op hun muzikale inbreng en die hadden toch echt wel begeleiding nodig bij het plechtig zingen van o.a. “A Hard Days Night (Beatles)” en “Mag ik dan bij jou” (Claudia de Bruijn) en onze personal karaoke favoriet “Een nieuw begin (Alladin). Je begrijpt, de hele trouwceremonie kwam door ontbreken van de piano op losse schroeven te staan. Hashtag crisis zeg maar.

We hadden de hoop op muzikale begeleiding eigenlijk al opgegeven toen ik ergens boven in dat grote huis ergens achter een kast een koffer met daarin een oude accordeon vond. Dat is natuurlijk gewoon een soort opblaasbare piano dus daar had Jorn weinig moeite mee. Dat leidde vervolgens tot hilarische en onvergetelijke taferelen. Zoals bijvoorbeeld deze onvergetelijke hilarische cliché “trap scene” met die ene trouwchanson. Typisch voorbeeld van hoe soms een eerste plan niet doorgaat en dat het op een of andere manier ontstane en veel goedkopere alternatief vervolgens leidt tot een nog veel betere herinnering. Zeker een om nooit te vergeten. Op naar de volgende 3 jaar!

p.s. Hopelijk vanaf morgen met zijn drieën, want dan is toevallig de lieftallige bruid van de trap uitgerekend van ons eerste kind 🙂

 

Advertenties