LIVE PUNK REVIEW: Coral Springs, Ken & Mary, Cooper @ De Vinger – Den Haag

Liefhebbers van gitaarmuziek konden afgelopen donderdag hun hart ophalen in Den Haag. Daar streek een trio binnen dit genre in De Vinger neer om hun podiumkunsten ten toon te spreiden. Het betrof dan ook niet de minste bands: Coral Springs,  Ken & Mary en Cooper.

Het was een koude regenachtige donderdagavond, maar dat weerhield het publiek er niet van om toch de in een paar gevallen verre en barre reis naar de toch wel uithoek van Den Haag te maken (De Vinger is recentelijk verhuisd van het centrum van Den Haag naar de oude locatie van de Bazart aan de Loosduinsekade).

Coral Springs
Het eerste applaus van de avond mocht gaan naar de programmeur van de Vinger, die deze ijzersterke openingsact wist te boeken.

12493611_1126059667405781_3565183550182893635_o
Hiertussen: Coral Springs!

Deze trots van female-fronted pop punk Nederland timmert momenteel prima aan de weg in ons kikkerlandje. Dat is inmiddels de internationale scene ook niet ontgaan want na een recente tour in Finland siert Coral Springs anno 2016 samen met bands als NOFX en Strung Out de festivalposter van Punkrock Holiday in Slovenie, het meest booming festival in het genre.

Dat de band op dat internationale niveau thuis hoort bleek direct al uit de professionele wijze waarmee er met de set werd omsprongen. Het vertrouwde werk werd gespeeld, maar ook nieuwe songs werden getoetst aan de smaak van het publiek.

 

IMG_3096
internationale sterren

Bij de ouwe vertrouwde songs stoof een gedeelte van het publiek zelfs naar de microfoon om mee te zingen, waar de band enthousiast op reageerde. De charmante zangeres van Coral Springs was ook zeker niet te schuw om tussen de nummers door de aanwezige fans
even tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van sommige songs. De teleurstelling van het uitklinken van het laatste akkoord van de set werd getemperd door nog snel even een verzoeknummertje te doen van niemand minder dan New Found Glory.

Ken & Mary
Bij het aanslaan van de eerste akkoorden van de volgende band werd direct duidelijk dat het publiek het in stevigere werk gesleurd zou worden. Ken & Mary is dan ook een band waar de laatste jaren  flink rekening mee moet worden gehouden. Dat mag ook wel want de ex-bandleden van o.a. L.A. Farmers, Kinderen Tegen Kinderen en Daily Fire, hebben kun sporen in de Zuid-Hollandse alternatieve rock scene meer dan verdiend.

 

IMG_3100
meest mysterieuze band van de avond

De vedetten maken een tegen grunge aanschurende mix van punk en alternative, welke met verve werd uitgedragen. Het bescheiden youtube-hitje Delusions (kijk & luistertip) werd gespeeld alsof het recht uit het hart kwam en mocht, net als de andere songs van de recent uitgebrachte EP “Delusions EP” overigens, een gretig applaus in ontvangst nemen.

 

Cooper
Het hoofdgerecht van de avond werd gevormd door het trio Cooper. Strak gekleed in witte blouse & stropdas rockte deze toch soort van boyband alsof het een lieve lust was. De fraaie 3-stemmige koortjes over de hier en daar bluesy/rockabilly achtige punk rock in combinatie met een gitaartje minder zorgen voor een aangename afwisseling over de hele avond genomen. Misschien wel de beste band van de avond.

Schade voor deze traktatie van drie bands: 5 Euro. Laten we eerlijk zijn: dat was een topavond als deze dubbel en dwars waard.

IMG_3102
de ene catchy song na de andere

 

 

Advertenties